Followers

More artwork yet to come…!

Dalam konteks utk menghilangkan kebosan ptg ahad nie so aku pon gerak ke mamak (lagi!) utk on9…
but thanks to blogger.farra for posting this entry http://hidupkusepanjangbergelarinsan.blogspot.com/2009/11/jejaka-poli.html  memang x tahan…aku hensem? ahaahah kelakar…w.h.a.t.e.v.e.r lah cik farra oi…

Back to our story ,  semalam aku dah belajar byk technique2 dah kaedah utk melakukan anjakan paradigma terhadap my editing or penggunaan the power of photoshop, huhu, ader jugak effects2 yg susah tapi i try (apa ko dah tahu effects nie? aku ader kesah) haha. Di bawah nie just artworks2 yg aku wat setelah ikut tutorial2 tue. Ader lg yg lain tp bawak2 bersabo yer…

Antaranya(ada byk lg tp sabar nanti aku masukkan k) :

fireworks make a fireworks

imagestar

image

page curl

image

picture in picture

image

fake rainbow

image

exploding planet

image

winter in jb?

image

water out of pipe,just photoshop?

image

super beautiful pair of eyes

p/s ader byk lg tutorial yg aku nak cari download and wat so nantikan lah…hahahhahah (gelak jahat!)

0 comments:

Hidup sebuah perkongsian

 image

Thanks for my blogger reader n follower, so this time i want to explain why i change my blog title from 3rd episode of mine to hidup sebuah perkongsian. Sebenarnya sejak sem lepas aku mengalami satu konflik jiwa dgn seseorang yg mustahil akan memahami konteks hidup sebuah perkongsian..so sem nie aku tekad utk berpegang teguh dgn the konteks. Lantaklah kau mahu hidup sendiri ker asalkan aku bahagia dgn the phrases “hidup sebuah perkongsian”:

“hidup sebuah perkongsian” so jgnlah kita simpan dan makan sendiri sendiri semua pengalaman/something material/ilmu yg kita pelajari/ada/miliki, biarlah org mahu kata apa bongkak ker, berlagak ker etc.. wat x tahu jer , lgpon kita dalam process belajar so apa salah berkongsi demi menjaga silaturahim antara satu sama lain ”  -hafiz/cuha-x (aku akan berpegang terhadap kata2 nie sampai mati,sorry to say aku fuck/benci/hate/akan benci /perangi sampai mati kpd mereka yg x  faham the phrases!)

 

image

0 comments:

Ulasan Raya Aidiladha Akue

DSC_0070_fhdr > Hm nak citer sket tentang aper aku wat tika raya haji nie, semua adalah membosankan pagi raya (bangun lewat 930pg) n terus mengadap laptop tghari plak lg membosankan so pergilah shopping dkt kedai non-muslim terdekat just beli maggi byk2 n makan n some top-up. Utk apa top-up tue? bukan utk sms or call ,aku masuk internet prepaid by maxis, ala rm8 jer utk 24 jam mean aku start pkul 1441pm jumaat sampai 1441pm sabtu. Faham, So aku just on9 dkt umah jerlah, tp x berapa laju sgt, mlm pulak on9 lagi dkt mamak dr pkul 8-11malam. Memang bosan gler hari tue. So raya tue aku makan/on9/makan/on9.

Sabtue plak, malam nasib baik my junior DRG1 , Odeng or Kadri Yansah datang teman aku malam tue, so malam tu sekali lg lepas kuar makan kitorang on9 dkt mamak (slow giler malam tue) kitorang just carik any special tutorial photoshop cs3/4 dan malam tu sampai pkul 4pg kitorang try semua tutorial yg ader huhu…..but anyways THANKS ODENG jumpa lg next,next sem. C ya...!

0 comments:

Pencarian Farra DRI1B?

Nie post yg sengaja aku wat setelah bace btul2 post: Farra DRI 1B punya blog entry tentang EVENT di JRKV. To Farra haha. Sebenarnya aku ada semasa event tue but sekejap jer sebelum dihalau oleh sorang mamat DRI3 yg cam setan.

Masa tue juga kebetulan kelas DRI1B sedang membuat persembahan. So far i’ve met you….See the pic:

DSC_0307

DSC_0310

DSC_0311

DSC_0312

magik berlaku lagi… klu x silap aku Farra –>> baju pink tudung hitam

0 comments:

Dinner With The Deafs 25 Nov 09

DSC_0343edit 

 









 

 

_______________________________________________

Makan malam dgn saper? Ya, all the deaf people or pelajar2 khas pjb. Yg ada malam tue; Akue, Aizat, Fattaah, Shakir, Naim, Redha, Edmund, KC, Kelvin, Pang, Akmal, Kun, Hakim, Azim, hm dan ramai lagi ler. Semua dak khas, OPS TAPI KENAPA AKU IKUT SERTA? AKU DAK KHAS KER? ntahlar aku rasa aku as one of their friend pon turut serta lar; actually redha ajak. Huhu. Tp ada jugak dak khas yg x join; Fawwaz, Aznan, Abang & etc.

Malam tue aku just makan; nasi goreng pattaya n sirap bandung. Memang susah skit klu makan dgn diorang nie, lama, tp xpelah AKU DAH BIASA hehe. Thanks for all of them yg ajak n still igt akue. huhu. Walaupon aku normal diorang dah anggap aku mcm geng diorang dah. The pictures tell more story:

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

image

image

image 

 

 

 

 

 

 

kami cuma sebagai kawan.

imagep/s: ada byk lg pics yg lain tp cukup lah byk nie k. thanks to all of you. jumpa lagi di lain hari. c ya.

0 comments:

SALAM AIDILADHA

image

 

 

 



Salam aidiladha to my blog readers (ade ker) tq for reading my blog and follow k.. hehe….

Raya haji kali nie (for the first-time) aku x balik raya..hhuhu. sedey2..tp sunyi btul umah sewa nie xder orang kan. So aku just tenet-tenet maen internet jer and update this blog.hehe. Just tinggal beberapa hari jer lg utk ku meninggalkan PJB. yahoo.!

SEKALI LAGI SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA 2009 TO ALL YG MENGENALI DIRIKU INI wlupun aku x balik raya…..SALAM….

0 comments:

Thanks For Him

DSC_0285fattaah

By the way I now i would like to berterima kasih banyak to Abdul Fattaah KRG1 for drawing my pic. Lukisan beliau amat cantik. Kamu memang berbakat besar. Terima Kasih Fattaah lagi sekali. Gud luck 4 the next sem!. Jumpa kamu lagi di lain hari…

Inilah hasil kerja beliau:

image nie pic my friend: ekin ex-pjb

imagenie plak pic akue n eira (classmate) 

original picture:

 

DSC01520

05102009_002

0 comments:

Event :Polifest

DSC_0276

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 November 2009 Tuesday

Ok harini dimulai dgn bangun lewat giler , pkul 0930 pg. Din ajak shoot the event. So aku pon gerak siap2 ke PJB. Act. event nie di manage kan oleh senior2 sem5 module EVENT MANAGEMENT poli JB (semua jabatan taw!)  Sampai2 jer lepak jap dgn dak krg1 perempuan 2 org. X lama tue event pon start (di dewan serbaguna) dgn penyerahan anugerah2 ntahler. Lepas tue akue pon pusing2 around the dewan sampai pening huhu. Here some pic in the dewan:

DSC_0216 DSC_0220

 

 

 

 

 

 

DSC_0229












DSC_0247

DSC_0250
















>x lama lepas tue akue pon dah naik bosan dgn keadaan di dewan nie. sesak! hm pastue aku dgr ader lg booth grafik tp dkt luar. aku pun gerak ar ke sana. tue dia ada Fattaah n Fawwaz tgh lukih muka org. tp kali nie dikenakan rm2 ! haha. bagus! . Best jgak lepak dkt situ lama jgak aku duk situe sampai pkul 2 . tetiba ada sorang pensyarah nie cakap “ kamu free kan sekarang, kamu duduklah bantu diorang jadi jurubahasa isyarat sementara”.. wah ader kerja jgak aku ..so lepak2 lepak jer dkt situe. tgharai dlm pkul 1230 kitorang, akue, fattaah n fawwaz serta naim azri gerak ke gerai jual makanan @ minuman. macam2 ada. cheh! …so kitorang beli jerlah something utk alas perut ni. huhu. ptg tue ader plak sorang mamat from UTHM datang nak rakam dak khas nie berlakon .cheh wah angela and ?? berlakon. hehe. Seronok jgak lepak dkt booth tue. rasa cam jadi penyibuk pon ader jgak .Ptg tue diakhiri dgn adanya kelas C.I.D dan aku kembali semula sini dan balik…….HAHA..letih taip layan aper yg aku shot nie:

DSC_0252 DSC_0259 DSC_0266














DSC_0275

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0276

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0282

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0283

 

 

 

 

 

 


 

DSC_0288

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p/s: sorry to akak yg rambut panjang tue coz kelambatan kelukisan kewajahan hehe. tp cantik jugak lukisan tue. fuyoo!

p/s2 : to krg1 yg nak pics2 ori nie sila jumpa akue secepat mungkin. “ntah ler sempat lg ker” khamis korang balik, dtg semula bila?

p/s3 !?: tq to KRG1 members for this day, Fattaah, Fawwaz, Naim, Angela, ??, ??, Azim dan lain-lain. sorry “??” = x tahu nama….

0 comments:

2minggu @ aproximately 9 hari jer lagi ?!

Betul,betul,betul tinggal 2 minggu (x sampai 2 minggu pon) pling maksimum 10hari jer lg sebelum sem3 aku skt pjb nie melabuhkan tirai nya. Yg belum selesai lagi:

  1. Web-publishing assessment (aku dah lepas!)
  2. Tamadun Islam Ujian Final.
  3. Bi4Technical Purpose retest 2 & Listening Test Final
  4. Corporate Identity Assessment Final
  5. Intro to advertising final assessment.
  6. Taklimat L.I final

haa tinggal maks 6 event jer belum occured lg. So harap2 aku akan tempuhinye dgn tenang. huhu. Raya haji? ntahlah agaknya nak decide to x balik and balik terus sem3 nanti lepas habis taklimat nanti. Hm tp rasanya ade lg perkara yg aku lum wat lg:

  1. For knowing that guy/gurl
  2. GiFT for my friends
  3. .etc

Lepas nie akan bercuti selama sebulan sebelum aku menyambung semula di tempat praktikal di k.l. Agaknya apalah cerita2 yg akan occured disana nanti kan …tunggu c.ya

0 comments:

Latest Edit!

nre



 

Wuah dah lama x show  my editing post. huhu sorry ler coz’ assignment terlampau byk dan x masa tidak mencukupi utk wat editing dan to create new idea for my editing. Ape2 pon just enjoy the pic.

p/s :penerangan ader dkt bwh setiap pics…komen2

DSC_0647_fhdr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autumn Shine ?!
location: bukit layang2
edit: hdr + psd (zoom.radial blur)
DSC_0687_fhdr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is there a “r” ?
location: plaza angsana
edit: hdr (fokus to the r letter)
DSC_0954_fhdrs 













Dooms day light? 2012?
location: taman c.m
edit: 1/2 hdr + psd
gta graphic 
PANG in gta:vice city ?
location: cs, tq PANG
edit:  psd (zoom.radial blur)


nre















Light Explode
location: bukit layang2
edit: psd (zoom.radial blur)
DSC_0015copy 
Akue in vector? no komen…huhu
location: bukit layang2
edit: psd cs4

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...