Followers

All About Games

Friday, 9th October 2009

Ahha nie adalah satu post-entry yg tergendala…sebenarnya lama dah nak publish but belum sampai masanya. Tp sekarang enjoylah ye..Firstly ni jugak sambungan drpd post pasal new release games aritue k. Here its begin…

1.haritue sebelum balik PJB ader kirim dkt Aznan KRG2 beli games (from P.Pinang) RM10 sekeping. So dier belikan Need For Speed Shift & Mini Ninjas.

2.All the games are great, plus masa cuti aritue ader skali games most wanted (import to PC) :Resident Evil 5. Game2 lain cam Batman :Arkham Asylum, Red Faction Guerilla (berat giler katanya), DiRT2 (x kuar ag) semua akue x beli coz x cukup duit. huhu.

a.Need For Speed Shift

image Nie screenshot NFS:SHIFT utk laptop akue : ( )

Setting:

-Resolution 800 X 600 ,0XAA

-Details :Medium

---->Game nie agak addictive, best ar jugak coz’ the graphics boleh tahan (but kena hack file .xml terlebih dahulu utk menstabilkan grafik game nie .klu x maen lah serendah mana tetap x support (maen all low setting dgn res. 640 X 480 tetap lekat, alih2 siap hang terus. ahakz)

---->This series seriously cam NFS:Prostreet (gameplay) + NFS:Undercover (the graphic) Ape-ape pon : 9/10 !___________________________________________

b.MINI NINJAS

PCG206.rev_min.nin3--article_image PCG206.rev_min.nin4--article_image this screen shot amik dkt dkt internet taw bukan my laptop hehe

Setting:

-Resolution 800 X 600

---->Game nie jugak agak addictive; coz of cuteness of the character the ninja’s samurai style action, the spells, the humourus action .haha. Characters also many and has diff. power and weapon. Yg paling syok ialah bila lawan dgn boss game nie setiap lvl ada 1 boss baru; one of them is “boss yg guna kuasa kentut beracun utk serang, haha, kelakar betul!”

---->This game the first and only ninjas game that have. But best2. “Lebih baik drpd xder” And sometime its a bit boring. Markah 9/10 !

____________________________________________

c.RESIDENT EVIL 5

958470_20090922_790screen018 958470_20090922_790screen004 this screen shot amik dkt dkt internet juga taw bukan my laptop hehe .< www.gamespot.com

Setting:

-Resolution 800 X 600 tp DX10 taw! All settings are medium. Motion blur off.

---->Game nie jugak amat addictive tp klu chris or sheva terkena dgn any zombie yg one hit kill .hm x taw lah… k.o teruslah jawabnya. huhu. Ok gamenie best dari segi grafik n style dier.. gameplay lebih baik dr sebelum nie(Re 3 /Re4 ). 3rd Person shooter cam Re4. Seram, kureng, cuma ada 1 level jer memang seram; dalam gua gelap gelita n cuma berbekalkan 1 lampu suluh dgn generatornya, boleh bwk sendiri atau suruh partner bwkkan n tolong suluhkan. The others just shoot the zombie..seram part gelap n bunyi zombie bermata merah kuar huhu..wargh! seram …haha.

----->Contrast: agak susah jika maen lekat2..huhu tp ram and grafik card kena betul2 support game nie baru best!. Hmm, bak kata my friend. Games nie susah bila peluru habis, pastue kelam kabut nak kutip peluru. huhu ..Betul, betul, betul!….k

____________________________________________

Ok tu jer game yg aku ader utk laptop akue buat masa nie.,..huhu..game lain? hm nantilah main dkt rumah (kampung k) dkt laptop nie x bleh byk2 .huhu…

p/s :game yg aku ada maen masa raya aritue dkt pc umah (cuti raya) –GTA 4 –memang terbaik & so so realistic but mula2 cam game taxi jer…berat? x pc dah upgrade!…haha..

p/s2: nie senarai game2 most wanted n akan datang next waves:

  1. assasin creed 2
  2. bioshock 2
  3. modern warfare 2
  4. dirt 2
  5. split/second
  6. blur
  7. borderland
  8. brink

ok tu jer kot post nie…c ya next time…bye….

 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...