Followers

Intermission

V

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

V

HYO! Haa harinie finish pun RAYA D’JRKV. Agak meriah jugak lar. Tp letih betul. Gambar?  Hmm belum siap lagi (choosing n editing) so lek ek… Akue janji akan masukkan pics2 yg best utk korang sume…hm now lepas 1st cuti. So blog nie akan diupdate lg. Huhu. amacam dgn satu lagi header baru nie (baru lagi), nie pun maybe sementara jer dulu kot. hehe. lagu..belum dipikirin haha. Jgn lupa ikut post lepas nie. Ok sebagai cenderahati mari tesenyum dgn melihat pics nie (from tenet jer). OK C.ya Salam…

imageangkara letih sgt

LABEL HARI INI :BAJU RAYA WARNA MERAH

0 comments:

Raya! Raya! Raya! (trois) part 3

Haa, raya ke-2 nie special sket coz ader sedara-mara akue datang, 5 buah kereta ! x macam kenduri pulak kan. Ada di antara mereka aku pernah kenal n yg lain ntah lerm meriah jgak haritu diorang dtg beraya. Ramai jgak budak2 kecik dtg huhu.(habis2 duit raya) xpelah dah nama raya kan. So mulanya borak2 sket pastue makan tghari, masa tu lah aku keluar kamera n thet shot some pics (sorry pic ader yg blur n so many noise coz aku x guna flash so just guna ISO 400 and SHUTTER SPEED around 10-60s. See the pics:

image image   DSC_0150_fhdr DSC_0160_fhdrimage

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

imageimagep/s :  Ok sampai disitu jer Raya! Raya! Raya! part un,deus & trois (part1,2&3) jgn lupa komen dkt cbox k. C ya in next post. k bye..Salam

0 comments:

Raya! Raya! Raya! (deux) part 2

Ok nie nak citer part2 plak iaitu ketika 1 Syawal plak. Yg geramnya setiap tahun 1-5 Syawal or senang cakap bulan raya mesti bekalan air terputus. (geram sial!) haha tp alhamdulillah semua berjalan lancar. Hm tahun nie agak kelam kabut sket:

1-malam raya; tahun nie xder KEBABOM coz x beli mercun bola or ketupat seumpamanya so just kids play with pop pop n some bunga api (chis! X8) tp yg peliknya di rumah org lain pergh! memang lagi byk org main mercun; fireworks (superb!) meriam and etc… boleh kata meriah jgak malam raya di felda aku. huhu. aku? aku watper? aku just playing with my camera (hahaha); take light bulb of fireworks n doing some kerja2 jahat * see pics:

DSC_0084_fhdr letusan mercun das

DSC_0014_fhdr percikan mercun gasing

image

pembahagi 2 bunga api

image nampak satu perkataan x?

imagejust fireworks 

p/s: semua pic setting adalah; ISO 400 and SHUTTER SPEED BULB

2-ok pagi raya pulak; malas betul nak mandi pagi so aku tunggu ar sekejap sampai separuh drpd family aku dah siap mandi. Aku watper? hmm masa tue just on laptop n main mp3 lagu raya kuat2 haha. X lama tue mandi n bersiap pakai baju raya (baju tahun lepas) n seluar slack terus ke Masjid Al-Firdaus yg berdekatan dgn my bro.

3-Balik dr masjid trus capai kamera n shot some pics (tahun nie x wat gambar beramai-ramai huhu) so shot jerlah sendiri. Pastue bersalam-salam tanpa penuh keikhlasan haha. (nak duit raya) See pics. Next; apa lagi makan larh, hm rumah akue tahun nie wat Nasi Ayam n Nasi Himpit kuah rendang. huhu. Sedap woo!

image

DSC_0085 DSC_0094

DSC_0099 4-Pastue lepak jap dkt rumah tgk tv n then setengah jam kemudian g beraya rumah sebelah jap. Call kawan2 5Sains 2007 kata nak beraya ramai2 so kitorang pon berkumpul dkt rumah Midun. Nie ringkasan raya aritue:

-----raya rumah midun (akue & shafiq) yon & soleh join ---->>rumah hafiz rashid fauzel plak join ---->>> raya rumah AKUE hafiz rashid join ---->>> raya rumah Atun zamri join ---->>> raya rumah i-qah asrul, fitri join ---->>> raya rumah tikah ---->>> raya rumah p-zan ---->> akue n my anak sedara raya rumah senior PJB… balik..

p/s: Kenyang, ngantuk & Letih see the pics:

image image

image

image

 

 

p/s tue jer kot pics2 terbaik akue ada for this part 2. next part 3….

0 comments:

Raya! Raya! Raya! (un) part 1

Selamat hari raya to you all. Wargh di raya ketiga nie akhirnya ader masa nak post-entry (offline blogging) huhu. Nie ader 3 part nak citer tentang akue (me) di Aidilfitri kali nie. Part1 tentang sehari sebelum balik kampung n perjalanan balik:

1-sehari sebelum balik : Khamis; 17 September 2009 (6ptg – 10mlm)

  • pergi kipmart masai (with my friend Jemi) cari all the most wanted game tp semua xder, wargh wat letih jer..sedey2
  • next up ke KFC nak berbuka, mak ai! ramainya orang, so many (x terkira) so aku n jemi join the queue n wait for our turn. Tiba2 azan berkumandang, nasib baik ader waiteress dkt situ bagi the queuer dkt situ air sirap n some kurma. (aku amuk sirap jer). Tq for her. haha. Akhirnya kitorang dilayan (diberi satu kertas n take order from that paper, sonang kerja, pasnie bagi jer dkt counter) kitorang beli nie:
    • dinner plate X2 (kenyang betul coz besar2 plaktue!)
    • nugget
    • kentang goreng
    • nasi ayam satu (nasi jer tau)
    • f&n strawberry (satu jer?!)
  • habis makan kitorang berambus dr situ, n then jalan dkt kipmart tue (beli some DVD-movie) smpai pkul 10 kot. Balik naek teksi. PENAT SGT!
  • malam tue x tidur habiskan tgk tv dan berjaga (tkut terlepas bas besoknya)huhu

 DSC_0065_fhdr

DSC_0058

lepas makan, perut kenyang lg!

2-nak balik! :Jumaat, 18 September 2009 (18 September 2009)

  • dlm pkul 430pg (x tidur lg nie!) makan sahur (maggie goreng jer) pastue bersiap (fuh sejuk mandi pg!)
  • dlm pkul 515pg gerak ker Petronas Cahaya Masai (tq to Jen kerana menumpangkan aku, huhu) terserempak abg2 PKE6; Abg Nuar & Abg Shawali, boleh teman n borak2 dgn aku sambil menunggu bas yg x kunjung tiba (wah, aku the first!)
  • Pkul 6pg tu dia bas dah datang (BAS SEKOLAH!) haha tp cam canggih jgak ar…adess hihi.
  • Laluan bas tue…. Pasir Gudang >>> Mersing >>> Pekan >>> Kuantan >>> Temerloh
  • Aku sampai dkt temerloh dlm pkul 2ptg (awal siot, laju jugak bas nie walaupun ***) hehe
  • So now the time tunggu akak aku amik dgn toyota vios abg iparku .ahakz. lama jgak menunggu dlm pkul 3lebih baru sampai.
  • Tp belum balik terus kerumah lg. Kitorang pusing2 jap bandar temerloh; carik kuih, kasut n juadah berbuka (besar giler bazar!)
  • N then dlm pkul 6ptg baru bertolak kerumah (lepak umah akak kejap n then terus ke Padang Piol. haha
  • Sampai2 terus berbuka. Tgk pic: 

 image

“bila lah nak sampai? huhu”

image

ini adalah dalam bas, bukan SPACESHIP taw tingkap tue memang biru

DSC_0017 copy_fhdr sempat lg posing sket dlm bas

DSC_0025_fhdr

sungai pahang merentasi temerloh (DINAMIC HDR effects)

0 comments:

Salam Syawal

Wah header dan lagu dah bertukar! Amacam best x? tp tue semua temp. just for the Syawal.k . Nanti tukar balik n maybe yg lebih baru k. Harinie dah ciap byk assigment but tinggal 2 jer tue terpaksa bawak balik huhu. Esok pg dlm pkul 530pg (lepas sahur) aku kena bertolak ke petronas Taman Cahaya Masai utk naik bas ke temerloh. So mlm kang aku kena tido awal or x tido langsung (takut x terjaga, boleh ke?)

Klu xder post entry lg dlm seminggu nie dah confirm aku xder dah dkt JB so aku skang(masa korang bacer blog nie)  maybe dlm bas balik or dkt umah (kampung) or tgh beraya or tgh mencekik (makan haha) huhu .

Yeha akhirnya raya telah tiba lagi nie ada wallpaper khas dr aku click utk zoom n save yer…meriahkan raya korang tahun nie dgn wallpaper nie..hehe chewah (cantik ker, ntah ler) ok jumpa lg bila poli bukak nanti k..(seminggu kemudian dowh!) selamat berhari raya (nak makan puas2)…nantikan cerita2 baru dr cuha-x nanti k..bye c ya ….take care

shawalklik wallpaper atas utk save p/s jgn lupa set sbg background ye

Ucapan cuha-x :

“Selamat hari raya to all but before that hear this luahan hati:

Hmm betullah kata orang kalau kita berkawan jangan sesekali mengguris hati teman walaupun sekadar gurauan.

Ini kerana jika sekali hati kawan itu terguris ianya tidak akan pernah sembuh. Dan mungkin akan memusuhi kita mungkin sampai mati. Tapi mungkin juga apabila kita mahu bermaafan (lebih2 lagi nak dekat raya) kita tidak mungkin dapat melakukannya. Memori bersahabat tidak akan mungkin lenyap begitu sahaja bagiku. And lastly sekali orang membenci kita mereka akan tetap begitu sehingga kita mati.

So, sahabat, janganlah pernah melukai hati kawan2 anda kerana dengan sedikit gurisan atau calar di hati ianya tidak akan pernah sembuh….begitulah dunia aku…di kesempatan berdekatan hari raya aidilfitri yg bakal menjelma . aku muhammad hafiz menyusun 20jari termasuk jari kaki (bukan jari orang lain di sebelah) meminta maaf zahir batin kepada semua kenalan aku di POLIJB n didalam kehidupan aku walaupun ada kenalan aku yang amat-amat-amat membenci aku aku still anggap diorang sbg sahabat aku.Coz sekali aku kenal seseorang, orang tue tetap akan menjadi sahabat aku sampai bila2.

Di dalam hati aku x pernah membenci korang dan sentiasa ingin berkawan. Berkawan biar 1juta tanpa mengira status, atau terdapat kecacatan. Sekali lagi aku meminta maaf zahir batin (especially to my special friends; pelajar2 khas PJB yg telah mengenali dan berkawan dgn aku) jika terdapat kesalahan dalam komunikasi or terkasar. ……..SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI / SALAM SYAWAL & MAAF ZAHIR juga ditujukan kepada semua org yg mengenali aku & juga kepada my family…..> cuha-x with the space between a & x”.

1 comments:

Kusut

06big Arrgggh!! minggu nie aku di selubungi kekusutan lg! (bukan diselubungi misteri yer). Ok dlm minggu terakhir sebelum start cuti raya (horee!) aku ditimpa dgn pelbagai events yg menyakitkan hati dan perasaan.huhu hm dlm minggu nie:

Isnin > kelas web-pub: kena bli sketches-pad bru (belum bli ar) wat sketches (sudah) masuk ke semi-comp (detailed semi-comp)

    > kelas e-pub: (x stress sgt ) rabu proceed detailed- semi-comp-styled sketches (nasib suh wat satu out of two jer dulu) klu wat 2 matik…tmasih en. hafizul (topic ? hmm x taw lg..)

Selasa  > pg >8am (sharp!) kelas pn.rohaida(kenapaX8):             adakah?

  1. kena marah coz assignment buruk!

  2. kena marah about the last class

  3. dpt asgnment baru masa cuti (cuti? nak raya n relax! waaa! :’(

  4.    >>rupa2nya dpt 2 assignment baru (salah satu aku nak wat sebelum cuti)

         >design dialogues > presentation ..alah simple jer but serabut sket td upernye kena wat seminar proposal presentation jer…lastly wat report very simple proposal .lega…adus

         >ptg kelas softskill XDE! wah.relax bilik redha. huhu .model kereta dah decide ferrari (pinjam cik sofie) tq cik sofie.

Rabu >maybe harinie relax sket kot….pg e-pub…proceed 1st chosen grid (siap dah ker) tgh tamadun islam ? biasa aje. ptg bi4tech.p ? huaargh still ngantuk n x paham. sorry! gomenasai!

Khamis > overall xder kelas ..relax rumah wat asgnment jer…>corporate identity > sorry ak dah tertinggal agak jauh…nak keep up! advertising ? xde kelas ! lg… no komen….bergantung pd hari selasa event….ptg….>dah agak free (sok pg balik) ajak kawanku g bli game (maybe) mlm? another last update kot? maybe?

Jumaat >pg sahur >>>>balik… bye…..selamat hari raya …c ya last chapter before cuti…….salam..

 

           

0 comments:

Maxis Prepaid


Haha harinie for the first time aku x g cc or kedai mamak or masuk poli for internet, I'm just using maxis prepaid broadband (RM8 for 1day :500MB) k... tu jer nak citer... aku start td dlm pkul 9:49pg so maybe habis esoknya 9:49pg jugak.k so sepanjang hari nie aku online, online. Tq Maxis





0 comments:

HDR photo album 2 plus*

Haa kenapa aku tambah plus? Ni sebab pics2 dlm post HDR album 1 semua just edit guna Software Dinamic-Photo HDR. but kali nie akue guna software tue lg n then tambah lagi dgn effect2 dlm photoshop cs4.hehe buka mata n lihat betul2 pics2 dkt bawah coz ada yg superimpose & effect tambahan lg..haha. tgk jgn x tgk:

ve1pics nie just experimental guna (match color) dlm DPHDR software pastue edit dlm PSCS4 tambah effect brush. 

ve2 click for zoom!, pic nie nampak cam merging reflection but tgk awan tue .. haha

ve3 

lama jgak masa diambil utk edit pics nie…saje wat x clean.ok sekarang teka mana object n mana reflection huhu bwh nie pic asal (100% x edit):

DSC_0086cari 1juta perbezaan ..ado? hahaha huarghX3

ve4just add hdr n feeling to the pics..nampak x kucing kiut tue…meh  sini putih

 ve5seperti yg tertulis foggy tue bukannyer edit or tambah guna PSCS4 but betul2 bukan cobaan..hehe just + hdr+ color correction (saturate) + ++

 ve6 aper tue ? kata si kucing.cute x? hehe love this pics very much!

ve7

awan tue betul ar. jgn x caya. huhu HDR plus editing (motion blur)

ve8

pics nie tngkap waktu senja . HDR plus  match color. Nice oren!

p/s: pliz comment byk2 in the CBOX k… oh ye semua pics adalah pics2 recycle yg lama (sem1-2) k…ok lah c ya….nantikan episode akhir sebelum raya (cuti seminggu k)! salam

0 comments:

Upcoming New Release

Hyo, cam www.redha1989.blogspot.com citer tentang game bola dier, aku lak akan citer tentang games2 baru yg akan muncul dalam masa terdekat nie: iaitu 15 Sept! tempat beli .ala senang jer dekat betul iaitu dkt KIPMART MASAI (betul2 dkt dgn poli n of coz umah sewa aku). Ok tu citer nanti. Skang nilah senarai game2 power yg akan (maybe keluar dkt sana t):

image

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

image

  image

 

 

 

1-NFS:SHIFT (newest in the series; cam grid)

2-BATMAN DARK ASYLUM

3-RED FACTION GUERILLA (multiplayer)

4-DIRT2

5-MINI NINJA (dan pernah main demo; boleh tahan)

6-RESIDENT EVIL 5 (terbaek; MOST WANTED) dgr citer dah kuar?

0 comments:

New Day New Assignment

Fuh, harini awal pagi kelam-kabut siapkan assigment Pn.Rohaida, the poster design ok :

06092009_001 The Process

>research –find a product (I chose my 2GO NoW! portable   speaker)

>spider web –find concept (Sci-fi), all about the product

>sketches –50 sketches!

>proceed to semi-comp –me? proceed just one (A4 full colour)

>proceed to comp(final) –above pics (using soft-pastel color) fuuyo! hehe not nice dowh! >>>mount in a3 mounting board ….submit! done

Next is kelas Design Dialogues ,just proceed tajuk.hm ntahla no komen.

Tghari lepak bilik Redha, (tq Redha again!) tertidur smpai pkul 1330 ptg.

Next g kelas visual merchandising tunjukkan layout pelan car show room. Ni pun no komen. Malas ar..hehe…kelas softskill disambung. Dgr citer kelas nie very interisting. But about the l.i hmm x mohon lg any place. Hmmm nanti fikir. Fuh. Letih sgt harini (hari lain pun sama) huhu. K c ya

0 comments:

Time’s Running Out

Fuh, this week full of work, although in fast month i think my stamina will be overuse. Huhu. But sometimes must be take a chances to relax and playing some games. Fuh. My money also this week will be so desperate coz’ in Monday and Tuesday will have to buy things for my assignments: advertising poster (2) and e-publishing. So that’s all for the entry. Ok c ya.

0 comments:

HDR Photo Album

Haha thanks to http://burtburdy.blogspot.com coz bg link utk download Dynamic-Photo HDR tue. Thanks again. So all this picture that i caught (except) the acura car. I just edit them with the software. Click view full album utk tgk pic scr detail. k Enjoy!

DSC_0046_fhdrDSC_0048_fhdr  DSC_0049_fhdr DSC_0051_fhdr DSC_0057_fhdr DSC_0067_fhdr DSC_0086_fhdr DSC_0100hdr DSC_0114_fhdr DSC_0160_fhdr DSC_0203_fhdr DSC_9803_fhdr

so korang nak try ar yer…nie link dier Dynamic-Photo HDR so enjoy

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...