Followers

Hidup sebuah perkongsian

edisi luahan hati cuha-x

“salam, selamat berpuasa, hidup sebuah perkongsian so dlm hidup ini kita tidak boleh menyendiri right?, tp sometime kita memerlukan masa utk menyendiri utk berfikir sejenak tentang perbuatan-perbuatan kita seharian. kita juga perlu berfikir dan bersenyum jika kita dikutuk, dicerca atau dihina. Dalam persahabatan juga kita jgnlah feel like to attach diri kita kepada mereka so sometime berikan masa sahabat kita tue bergembira dan kita pasti akan tersenyum bila dia bergembira, lagipun walau ada org membenci kita, kita jgnlah membalas kembali dgn kebencian dan bagi aku berikanlah mereka masa utk mengenal kita, dan just tersenyum melihat kegembiraan mereka, biarlah… hidup sebuah perkongsian, sepatutnya segala susah pahit manis termasuk ilmu dikongsi bersama agar ia dapat memberi kenangan dan jgnlah ditelan sendiri, merana diri”

sebagai sahabat pula berikanlah sahabat anda dorongan depan dan belakang, dan sekurang-kurangnya ianya harus dihargai sekurang-sekurangnya dgn senyuman manis. Jgn lah kita berkawan dgn seseorang kerana enjoy, walaupun hidup ini sementara x bermakna perlu selalu enjoy so berikanlah peluang utk pengetahuan bercambah dan tetapkanlah matlamat dalam diri memasing. Kawan juga jgnlah memandang kehebatan seseorang itu but pandanglah diri dan hatinya. Try sedaya upaya mendapatkan kawan yg sanggup sekurang-sekurang menepuk bahu kita dlm kesusahan. Berkawan juga tidak menilai kepada kecacatan seseorang, mungkin kekurangan itu akan menjadi kelebihan”

“so ingatlah : hidup ini sebuah perkongsian dan nikmati perkongsian tersebut sebelum semuanya hilang dan jgnlah hidup bersendirian, hargailah sahabat selagi dia bernyawa dan paling penting setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing so hormatilah sesama sendiri”

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...