Followers

Ciptaan Terhebat

>Huargh!! minggu2 nie memang bz sesangat coz’ (bukan dah nak final) but project 1st ialah research & finding, bab nie memang susah coz’ kena or mesti buat research….huh memang bz lebih2 lg klu buat assignment group but semuanya asalkan siap…thanks all.

>Ok before talk about this day post. dah baca post sebelum nie…nice kan pic2 tue…PC fair fuh memang enjoy tq again KRG2…fuh

>Ok CIPTAAN terhebat yg aku maksukan ialah SAHABAT! :

Kata Mak,
Sahabat tu ibarat lebah,
Abis madu sepah dibuang...

Kata Ayah,
Sahabat tu umpama bunga ros,
Dipandang cantik,
Dipegang sakit...

Kata Atuk,
Sahabat tu seperti air,
Terus mengalir...

Kata Nenek,
Sahabat tu bak bulan,
Dipuja dan disanjung,
Tapi nun jauh di sana...

Kate Sedare,
Sahabat tu macam makanan,
Kawan makan kawan...

Kata Abang,
Sahabat tu seperti lembu,
Mengikut saje ape dikata...

Kata Kakak,
Sahabat tu tak ubah macam durian,
Bau je busuk,
Tapi sedap dimakan...

Kata Adik,
Sahabat tu macam biskut,
Kejap ade kejap takde...

Kata Akue,
Kawan tu tak kisahlah camner,
Walaupun dier...
IBARAT LEBAH,
UMPAMA BUNGA ROS,
SEPERTI AIR,
BAK BULAN,
MACAM MAKANAN,
SEPERTI LEMBU,
TAK UBAH MACAM DURIAN,
MACAM BISKUT,

Dier tetap kawan...

Taw x sebab ape?
Skali aku dah bersahabat,
Selamenyer dier tetap sahabat aku,
Walaupun sahabat tue telah membenci kita,
Itu cara aku berkawan...
Walaupun kita ader kekasih,
Tapi, Teman tetap paling setia...
Walaupun kita punyai harta yang banyaka,
Teman tetap paling berharga...
So hidup ini hanya sementara…

Sayangilah mereka sebagai sahabat yang sentiasa mendapingi anda
Ia juga merupakan sebuah perkongsian maka kalau kamu ada seorang yg anda panggil sahabat, so hargailah dia selagi dia bernyawa walaupun dia tidak menghargai kamu……thanks for everything who have been my friends:

      • standard1-6 skpp
      • smkpp form1-5
      • smkpp junior
      • polijb DRG sem1-3…
      • polijb ht1 knowing-me-friends
      • polijb seniors
      • polijb juniors
      • polijb special students

thanks to all of you….aritgatou…terima kasih….kehadiran korang semua yg baik or sebaliknya dgnku akan tetap aku hargai kerana koranglah kawan ku….dan juga dapat menceriakan in the mean of mewarna-warnikan dunia dan kehidupan aku….

OKlah sabtu nie dah start puasa….k selamat berpuasa …”aku tetap akan menunjukkan diriku ceria walaupun dalam hati aku tgh bersedih” tq…..c ya next post….

p/s : comment not working for this moment..pliz comment in the cbox……….. :’)

 

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...