Followers

2nd & 3Rd Event (for me)

SAEED_ART_12_10_2004_RAMADAN_by_SAEED_ART Ok next up , sebelah petang (or tghari) aku ke asrama n terus ke bilik my bestfriend Aizat. Lepak jap sambil maen game rainbow6 vegas 2, azan berkumandang so bersiap utk ke masjid utk sembahyang jumaat. Lepas habis sembahyang still lepak bilik yg sama n shoot some picture n just wandering around (diorang tgh wat assignment). Ok aku lepak situe sampai pkul 4ptg terus balik. dlm perjalanan balik, kad matrix ku nyaris-nyaris2 hilang! aku patah balik kembali ke route yg aku amik n then tue dia jatuh. aduyai. nasib baik. ALHAMDULLILAH JUMPA.

next up, terus lepak dkt umah, terbaring jap.huhu letih bebenor. ALih2 dah pkul 6ptg (ada plan nak g berbuka puasa dgn geng2 pelajar khas). So bersiap, jalan2 dkt bazar (diorang sampai pkul 630ptg) aduyai. Ok biarkan diorang beli dulu, aku dah ciap. K x lama pastue diorang dtg. (kitorang berbuka dkt Restoran Alan Thai). amik order bukan main lama. huhu. but xpelah. hihi. tepat 711mlm azan berkumandang (mana order nie, x smpai2 lg) so kitorang berkongsi minuman (nyesal x beli air awal) huhu. Then x lama pastue (lama jgak la) makanan dan minuman kitorang pun sampai. Lega. Makan, makan. Kenyang betul! Dkt pkul 8 kitorang pun bayar n then balik (diorang balik asrama). Selesai event 2 & 3. Thanks to all of you kerana ikut aku berbuka :Foon, ??, ??, Hakim, Naim, Johshan, Akmal, Aizat, Jay Kong, & Edmund. Jemi? jemi x mahu join huhu.  Ok lah tue je .Pics .Hm pic xder amiklah. Sowi. Hmm k ar selamat berpuasa. K bye c ya…

0 comments:

3 event in one day (for me)

huhu hello and assalamualaikum again, selamat berpuasa. puasa x? hehe okay harini (28th OGOS 2009) tercetus byk event seperti:

1-Sambutan Merdeka di JRKV

2-Aktiviti melepak diasrama

3-Majlis Berbuka Puasa bersama aku. huhu

First, awal pg lg dah g ke JRKV (pakai baju biasa jer). Dgn berbekalkan Nikon D40 tanpa upgrade seperti Lens Sigma or Tamron (ehem) 70-300mm huhu (x cukup duit lg nak bli). OK back to the story, awal pg tue semua warga JRKV dah berada di JRKV (mana lg), bersiap utk the event, “semua pelajar diminta ke kelas masing2 sekarang!” ok aku g ke kelas n then letak aku nyer layout pad. terus turun n shoot some opening scene, “din pinjamlah lens converter, huhu” “ai nak, sewa ar” haha cuak jgak aku. last2 dpt jgak lens converter tue. ok, thanks to Din very very much (www.ainuddinpk.blogspot.com) coz  bg jgak aku pinjam lens converter tue (wide-angle) sbg enhancer aku. k. tq tq berzilion kali. Ok back to event:

1-nyanyian pembukaan lagu negaraku oleh geng2 berbaju melayu segak jejaka2 tampan KRG1 + 2. nie pic diorang:

image

kiri ke kanan: shakir, johshan, zul, fattah, naim, hakim, aizat, akmal & kelvin

2-next up, nyanyian dr bro2 DRG sem 6:

image

3-next up, quier drpd dak2 fesyen1 (kot) ,ngantuk

image

4-pastu plak nyanyian hebat drpd geng kampung pinang sebatang, eh DRI3 , wuhu Faiq nyanyi…

image

5-Last but not least, persembahan bertenaga drpd akak sem6, fuh sedap suara (rugi x rakam)

image

6-pastue ader lg, tp aku dah bosan masa tuh , sorry malas nak masukkan dlm nie, ok

Next up, nie antara pic2 candid, or posing semasa event nie berlangsung (especially with the special):

 

image

image

 

 

 

 

 

 image DSC_0084 copy  image image

image

Ok tu jer utk part nie.but event nie agak meriah, (wlupun kelas aku x hantar banner huhu) .next post about the 2nd n 3rd event for me ….to be continued…. bye c ya…

0 comments:

Hidup sebuah perkongsian

edisi luahan hati cuha-x

“salam, selamat berpuasa, hidup sebuah perkongsian so dlm hidup ini kita tidak boleh menyendiri right?, tp sometime kita memerlukan masa utk menyendiri utk berfikir sejenak tentang perbuatan-perbuatan kita seharian. kita juga perlu berfikir dan bersenyum jika kita dikutuk, dicerca atau dihina. Dalam persahabatan juga kita jgnlah feel like to attach diri kita kepada mereka so sometime berikan masa sahabat kita tue bergembira dan kita pasti akan tersenyum bila dia bergembira, lagipun walau ada org membenci kita, kita jgnlah membalas kembali dgn kebencian dan bagi aku berikanlah mereka masa utk mengenal kita, dan just tersenyum melihat kegembiraan mereka, biarlah… hidup sebuah perkongsian, sepatutnya segala susah pahit manis termasuk ilmu dikongsi bersama agar ia dapat memberi kenangan dan jgnlah ditelan sendiri, merana diri”

sebagai sahabat pula berikanlah sahabat anda dorongan depan dan belakang, dan sekurang-kurangnya ianya harus dihargai sekurang-sekurangnya dgn senyuman manis. Jgn lah kita berkawan dgn seseorang kerana enjoy, walaupun hidup ini sementara x bermakna perlu selalu enjoy so berikanlah peluang utk pengetahuan bercambah dan tetapkanlah matlamat dalam diri memasing. Kawan juga jgnlah memandang kehebatan seseorang itu but pandanglah diri dan hatinya. Try sedaya upaya mendapatkan kawan yg sanggup sekurang-sekurang menepuk bahu kita dlm kesusahan. Berkawan juga tidak menilai kepada kecacatan seseorang, mungkin kekurangan itu akan menjadi kelebihan”

“so ingatlah : hidup ini sebuah perkongsian dan nikmati perkongsian tersebut sebelum semuanya hilang dan jgnlah hidup bersendirian, hargailah sahabat selagi dia bernyawa dan paling penting setiap orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing so hormatilah sesama sendiri”

0 comments:

Happy Birthday My Friend

my fr x paham, sudah hehe

but selamat hari lahir ke 21 to my friend Aizat Afham (KRG2).

“Thanks 4 Everything. Nice knowing you. K hope you live longer & happy always”

0 comments:

Assignment oh assignment

 

Wargh minggu nie so busy mcm2 nak wat tp x sempat. huhu. assignment bertimbun, event occur pon byk jgak. Xkan nak bertangguh jer. Anyway bulan puasa mengajar kita utk bersabar dan berfikir sejenak seketika dlm kehidupan so just ceria dan selamat berpuasa. Nie antara memo/to do aku utk minggu nie:

  1. assignment pn. rohaida 50 rough sketches + detail
  2. assignment cik.mas 50 logo design (about cake) dowh!
  3. industrial training : softskill class canceled, so resume x submit lg.
  4. td pg : design dialog assignment folio > title 3 (kelam kabut siapkan entah ok/ x? huhu
  5. event: sambutan hari merdeka (kena wat banner, WAJIB!) “bila nak wat?”
  6. rabu ptg …nak g shooting? mane? dgn cik translator
  7. tiket balik raya …nanti bayar huhu.

so agak tension jgak minggu nie. tu jer c ya..PUBLISH!ramadan_light_by_skafi

not do it just insert

0 comments:

Ramadan Al-Kareem

image

not do it, just edit

-harinie hari kedua tp xder pe per citer utk diciterkan just puasa ask usual but ceria! ceria! asgnment bertimbun….waargh

-hm harinie dpt rm25 drpd formatkan laptop org ker window 7 ---7068 jer….hihi hm

kepada sapa-sapa yg nak aku formatkan laptop korang (PASTIKAN DIRVER ADER TAW) ke window 7 especially jumpa aku Hafiz DRG3 or cuhax… call 017-7441812…rm15 jer dikenakan. hihi..full taw k.

-tu je kot…besok bermula lg satu minggu kuliah tp bertemakan puasa ramadan huhu x tahu lah tahan ke tak ..insyallah …c ya….cheer up….!

 

0 comments:

Ciptaan Terhebat

>Huargh!! minggu2 nie memang bz sesangat coz’ (bukan dah nak final) but project 1st ialah research & finding, bab nie memang susah coz’ kena or mesti buat research….huh memang bz lebih2 lg klu buat assignment group but semuanya asalkan siap…thanks all.

>Ok before talk about this day post. dah baca post sebelum nie…nice kan pic2 tue…PC fair fuh memang enjoy tq again KRG2…fuh

>Ok CIPTAAN terhebat yg aku maksukan ialah SAHABAT! :

Kata Mak,
Sahabat tu ibarat lebah,
Abis madu sepah dibuang...

Kata Ayah,
Sahabat tu umpama bunga ros,
Dipandang cantik,
Dipegang sakit...

Kata Atuk,
Sahabat tu seperti air,
Terus mengalir...

Kata Nenek,
Sahabat tu bak bulan,
Dipuja dan disanjung,
Tapi nun jauh di sana...

Kate Sedare,
Sahabat tu macam makanan,
Kawan makan kawan...

Kata Abang,
Sahabat tu seperti lembu,
Mengikut saje ape dikata...

Kata Kakak,
Sahabat tu tak ubah macam durian,
Bau je busuk,
Tapi sedap dimakan...

Kata Adik,
Sahabat tu macam biskut,
Kejap ade kejap takde...

Kata Akue,
Kawan tu tak kisahlah camner,
Walaupun dier...
IBARAT LEBAH,
UMPAMA BUNGA ROS,
SEPERTI AIR,
BAK BULAN,
MACAM MAKANAN,
SEPERTI LEMBU,
TAK UBAH MACAM DURIAN,
MACAM BISKUT,

Dier tetap kawan...

Taw x sebab ape?
Skali aku dah bersahabat,
Selamenyer dier tetap sahabat aku,
Walaupun sahabat tue telah membenci kita,
Itu cara aku berkawan...
Walaupun kita ader kekasih,
Tapi, Teman tetap paling setia...
Walaupun kita punyai harta yang banyaka,
Teman tetap paling berharga...
So hidup ini hanya sementara…

Sayangilah mereka sebagai sahabat yang sentiasa mendapingi anda
Ia juga merupakan sebuah perkongsian maka kalau kamu ada seorang yg anda panggil sahabat, so hargailah dia selagi dia bernyawa walaupun dia tidak menghargai kamu……thanks for everything who have been my friends:

      • standard1-6 skpp
      • smkpp form1-5
      • smkpp junior
      • polijb DRG sem1-3…
      • polijb ht1 knowing-me-friends
      • polijb seniors
      • polijb juniors
      • polijb special students

thanks to all of you….aritgatou…terima kasih….kehadiran korang semua yg baik or sebaliknya dgnku akan tetap aku hargai kerana koranglah kawan ku….dan juga dapat menceriakan in the mean of mewarna-warnikan dunia dan kehidupan aku….

OKlah sabtu nie dah start puasa….k selamat berpuasa …”aku tetap akan menunjukkan diriku ceria walaupun dalam hati aku tgh bersedih” tq…..c ya next post….

p/s : comment not working for this moment..pliz comment in the cbox……….. :’)

 

0 comments:

PC Fair

DSC_0134 copy

>>>>> Hye, sori ketinggalan 2 post nie coz bz sgt, huhu, semalam aku g ke pc fair. Yg special nyer aku kesana dgn geng2 dak khas KRG2. Jemi? dia ada jgak but g dgn geng yg lg satu, krg1 and some classmates yg juga deaf huhu.

>macam-macam barang aku beli, tp x melampau sgt sgt lah

>yg bestnye aku and some of krg2 iaitu; the coolest Aizat, Jay, Kelvin, n Akmal g ke pc fair (di Persada Johor ye) menaiki kereta, sapa yg bwk hmmm, Aizat n Kelvin (tukar2 larh)DSC_0038kelvin ,pandu berhemah taw 

>dkt PC Fair byk giler barang murah, (dah nama pc fair)kan? aku just ikut jer dak2 4 org nie…at the some moment aku jadik translator sket. Best2!

DSC_0050 DSC_0051

berposing dpn cs huhu….baju putih (Kelvin), baju kotak2 (Akmal), baju kemeja merah (Jay), baju coklat (Aizat) aku ? ade tgh amik gambar

>Igt nak beli jer semua barang yg ader jual dkt situ. fuh. Pendrive pelik2 ader, speaker mak ai! paling best ex-hardisk 1TB just RM325 jer. etc. Tgh jalan dkt dlm tue ramai jgak org yg pakai topeng, aku? pakai (kot). Ader jugak terserempak dgn geng2 Jemi but just sekejap. huhu. Kuar dr pc fair dlm pkul 1435 ptg. nak wat aper lg nie…

DSC_0055lepak jap luar persada johor 

>dah nama naek kereta sewa so kelvin ajaklah kitorang ke Danga Bay yg indah, bt masa tue dah mendung (sket lg nak hujan) see the pics…dkt situ ader skit posing2 maut and some photography shooting session ..ahakz. (padahal dah penat giler nie)

 

DSC_0074

2 jejaka rebutan (ahakz)

DSC_0070

bestfriend forever

DSC_0113 campak dier ke laut. ahakz

DSC_0121

DSC_0130 

 DSC_0144 DSC_0161

DSC_0168 DSC_0162

DSC_0163 DSC_0171

DSC_0157

teka mana satu aku. ahakz

>ok next up kitorang holiday plaza, aku x pernah taw pun tempat nie. (bukan org johor ye). ok waaargh! yg bestnye plaza nie byk giler kedai game dr pc-ps3. pergh tp stu game baru n best pon xder…huhu

>next dah penat sgt kan, dlm kelebatan hujan ptg tue kitorang pun beransur pulang, huhu . Masa nie Jemi x blek lg, dkt CS katanya. Sampai rumah dlm pkul 1700 lebih kot. Letih but so enjoyable. Thanks to all of you! Aizat, Kelvin, Jay n Akmal …. c ya …oh ye nanti aku bagi korang (klu geng2 KRG2 bace blog nie) pics yg kita tangkap k…bye….

imageimage

 

0 comments:

SMK Padang Piol 5Sc 07

Waa! rindu nya dkt geng2 5 SC 2007 ! yer lah pg td (14/8) sajer-sajer tepon Ros n then terus terdetik dihati utk merindui mereka: shafiq, soleh, e-rul, ros, jannah, atun, yun, apiz, ayu, midun dan lain-lain …ops kecual Sazarul Rashidee (meluat aku) emo boy konon gay adalah…haha mana korang sekarang berada haa? nak reunion lg….huhu

>antara kenangan2 sewaktu dinner & reunion dgn diorang:

IMG_1417bros, nazirah, midun, shafiq, p-zan, atun & ayu (dinner 7sept)

 

image

yun, ???, apiz, e-rul ,akue (17 tahun)

image 

ros & e-qah (reunion dis 08)

image

ku dikelilingi gadis, huhu, aku, atun, nazirah, ros

 

 

DSC_0161

nazirah, ayu, apiz, e-qah, ros, midun, jannah, zaharah, p-zan, atun

image

roje, ???, nazirah, jannah

DSC_0196

miss you all, zaharah, shafiq, jannah, ros, e-rul,midun, apiz, soleh, p-zan, matun, nazirah, ayu………

ok i am right reallly miss you all….thanks for all support k….c ya next 3 years…..

0 comments:

Sign Language

Hakim & The Coolest Aizat

Ramai jgak dak2 drg3 trtanya kenapa aku mahu belajar bahasa isyarat dan mengamalkannya…

>ok actually it’s seperti bahasa2 asing lain; japanese, tagalog, mandarin, etc. so kita hidup nie sentiasa in process of knowing and curiosity about everything in this world.

>seperti bahasa isyarat nie; seperti hendak seribu daya x hendak seribu dalih. so aku pon try lah belajar bahasa nie sebagai bahasa keempat aku selain bahasa; melayu, english, n banjar,huhu

>next, sign language nie agak senang (kena berhari-hari improve n learn) dan boleh jugak digunakan ketika malas bercakap or sakit gigi ahakz. selain tue dpt jgak melintasi sempadan komunikasi (fuh ayat) di antara pelajar deaf dkt sini.Dapat jugak menambah kawan.

>Especially now rakan- rakan KRG2 yg pantang nampak aku mesti angkat tangan. Terima kasih korang!.Tu lah kisahnya bercinta biar satu berkawan biar seribu tanpa mengira kecacatan dan kita seharusnya bersyukur kerana pancaindera kita seperti dak2 deaf tue. Sedey jugak tengok diorang yg dilahirkan walaupun mempunyai rupa tp mempunyai kekurangan…..  dkt bawah nie ader di sediakan asas bahasa isyarat iaitu a-z in sign language….klu rajin belajarlah klu x nak ..aper aku kesah hehe..c ya

 

signlanguageabcar7ww3


ABC-Z Senang Kan!

0 comments:

Life suck without my hand phone (last episode)

Hya kelas bergerak seperti biasa but hari semalam (rabu,12 august 09) nasib baek x ptg xder kelas…

1.huhu harinie pg digemparkan dgn kehilangan my presicous item iaitu my ic…huaaa… balik jer dr kelas trus balik umah n search sekililing bilik ku..fuh TU DIA dah jumpa .naseb baek x hilang maa!

2.malam g ke kedai handset yg aku tinggalkan nokia 5320 express music ku… di charge RM170!! terpaksa lah bayar jugak kan. Nak wat camner lg…rindu sgt dkt my handset tu…. nie problem hanset tue:

    • lcd blank
    • keypad (haha but kedai tue kata keyboard)
    • program….but lega dah elok….

esok mulakan hari yg baru….wargh assignment bertimbun nie… k cya next episode….

*to effi _nie tajuk citer/drama jepun baruku:

  1. absolute boyfriend
  2. liar game 1-11end tp kenapa episode 9 x boleh copy
  3. etc….haha nanti citer

0 comments:

Life suck without my handphone

harinie ader bab penting ( i mean tugasan maa!) pg kelas seperti biasa..

  • ptg kitorang g ke cs/larkin and sekitar jb (nak buat research 4 visual merchandising katanya) .Alih2 kitorang just jalan2 sekitar jusco; tgk2 mainan (haha ape daa), 
  • mlm pulak foon merajuk pulak katanya, lantaklah
  • td ada tgk jugak my nokia 5320, but keypad plak still the probs. so just wait the continue haha....


sedey tp tetap ceria...

0 comments:

Life Suck (just today)

Arghhh ! 

Harinie nie tension btul. (10-8-09)

  1. hari nie igt xder kelas so kitorang (aku,din& jemi) together-gether plan g plaza angsana, maintanace kamera katanya. tiba-tiba dpt sms redha said that we have class today!
  2. dgn kelam-kabutnyer kitorang rushing ke pjb. bahaya btul!
  3. handset kau nokia 5320 rosak, ader problem katanya. xpe skang dah antar kedai. so nantikan sambungan nya.. life without my handset warrggghhh!

0 comments:

New Editing....

Nie Pic2 Editing yg aku sje2 wat...comment ar pliz




mahkota titisan air 100% Cuha-x Design

Just Edit Ask Him

0 comments:

Diorama Illusion


Oh yer nie satu hasil editing bartemakan diorama illusion..nampak macam pic nie diambik mengguna lens micro....

0 comments:

Explaining

OK 3rd episode of mine act. my 2nd title of this blog; sebelum nie Experience Mine...Insyaalah tjuk ke 2 will be consist of 3 element;

1.my design n photography

2.duniaku

3.info penting

of coz masih mengekalkan element grafik. Harap blogger sekalian ceria dan berwarna selalu..

arghh ! i dont care.

0 comments:

Hoyo

Hye blogger2 ku sekalian, apa khabar?

Sorilah minggu nie lambat sket update coz’ so busy, of course sebab kelas 1st week nie memang agak byk n dah ada assignment. Wlupun ak selalu g cc/ wi-fi utk update, tp ak malaz sgt.

1day aritue dah daftar dan sume wajib pakai mask coz takut ader jangkitan wabak H1N1. I am the first to daftar maa. Waa!

Next day, class started. This sem I got 8 class, which i’ve attend 3-4 of them:

  • A3003 ENGLISH 4 TECHNICAL PURPOSES 3
  • A3007 ISLAMIC CIVILIZATIONS
  • V3040 DESIGN DIALOGUE
  • V3101 WEB PUBLISHING
  • V3102 E-PUBLISHING DESIGN & SYSTEM
  • V3103 INTRO TO ADVERTISING DESIGN
  • V3104 CORPORATE IDENTITY DESIGN & SYSTEM
  • *V3831 VISUAL MERCHANDISING
  • +softskill

0 comments:

Relax Akhirnya…

Yeah!! akhirnya sambil mendengar lagu michael jackson n menghirup air teh 'o panas dpt juga merelaks diri utk menulis latest blog nie… k nie antara perkara2 yg berlaku harinie:

1-tiba di larkin seawal 4pg but tunggu Faiq jap utk ke cm (Faiq tiba di larkin 630pg fuhh! lamanya menunggu) n then 7pg bertolak ke Masai

2-g gunting rambut di CM (buat spikey jer) yg best nyer kena RM3 je! YOK RAMAI2 KE SALON TUE (ntah pename ntah huhu)

3-g econsave utk shopping sket. beli :

-kipas meja, tilam, etc…

4-ptg g cc but internet dpt sekejap jer cam ba** .

5.g minum lychee ais-blended sengsorang jer…pastue didatangi gadis2 fesyen.

6.balik umah tido jap…Jemi pulak kaco…aduyai….pastue menghadap laptop sampai maghrib.

7-g makan malam dgn jemi.

8-g cc print result pastue kasut hilang pulak….SAPER CURIK KASUT AKUE PULANGKAN BALEK!! tq jemi…terpaksa beli kasut baru!…

9-balik umah taip nie….apelagi …tu je c ya…. sok daftar….warghh!!!

0 comments:

3rd Episode Begin!

Ok pagi tadi aku bru smpai di JB aka larkin....tunggu Faiq n ajak le'a sekali balik. Sesampai di umah kitorang borak2 jap n then.g shopping.... tu jer kot...letih lah...c ya....esok aku daftar untuk sem 3....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...