Followers

Kuantan and transformers 2


Setelah lama merancang utk ke kuantan dgn tujuan menonton wayang Transformers 2: Revenge Of The Fallen, akhinya ku pergi jua ke sana pd tarikh 10-11 Julai lepas. G dgn bro aku jer. Xkan g dgn aweks kot. Hehe. Bertolak dr Jerantut jam 1100am dan tiba di Terminal Bas Kuantan pada jam 1430 ptg.(Ops kantoi x g semayang Jumaat). Sampai2 jer terus ke Berjaya Megamall (Jalan kaki jer)(Dekat jerk). Terus g GSC dan beli 2 tiket Transformers 2: Revenge Of The Fallen, aduh tayangan pukul 1525ptg upernyer.So just jalan2 jap g MC.D coz ader byk lagi masa. So kitorang pun beli ar BIG MAC, tp x makan pun. G hotel kang baru makan.Huhu.Perut lapar neyh. Masa itu dapat SMS drpd Edmund so kitorang jumpa di GSC. Dia x beli tiket lg.Ingatkan dah beli, aduyai. Sory. Kitorang masuk dulu. 

Dalam panggung, iklan dimulakan.Cheh! bila nak start daa. 20minit kendian filem Transformers 2: Revenge Of The Fallen bermula, tp perut still lapar. Nie review about the filem

1-Sound system yg menarik
2-Aksi yg terlalu pantas
3-Ada diselitkan unsur2 kemodi
4-Markah- 9.8/10 
5-Mana 0.2 lagi? tu sebab ak x faham sgt and kena tengok DVD jgak.Hehe


Pastue kitorang carik hotel/inn pulak.Ye la xkan malam kang nak tido dkt masjid/ kaki lima yer x? hehe. RM30jer dah dpt bilik dgn kipas siling(cheh!), tv(cheh! coz xder astro), ader singki pulak haha. Lantak ler bukan aku nak mentap dkt situ. "Terima kasih Hotel Chong kerana menaja penginapan kami! (cheh!)"haha

Start jer 1930mlm kitorang pergi pulak ke kuantan parade yg jaraknya 'jaaaaaauuuuuuuuuuhhhhh!' jalan kaki. Hehe. Coz ader lagi aper lagi shopping larh.hehe. Sampai dkt situe kitorang singgah ke semua kedai game, aik tengok2 jer.Lantak larh. Pastue dgn muka bangga n terkejutnya ader satu kedai game menjual game most wanted iaitu "STREET FIGHTER IV for PC" gempak beb. So my bro terus beli game tue n game2 lain cam (newest yer) : CALL OF JUAREZ BOUND IN BLOOD , FUEL & 2 keping game PSP (5 in 1) . Pastue kitorang balik semula ke Berjaya Megamall utk some shopping laie. Aku pulak ader beli satu software iaitu ADOBE CS4 -5 in 1 :harga RM20! mahalnyer.Chis.Pastue kitorang g makan dekat gerai depan Berjaya Megamall, pergh mahal btul.Malas nak citer.Huhu. So kitorang balik ke hotel chong and some rest until next day.

Esoknya kitorang awal2 pagi terus ke terminal, buy tiket Kuantan to Temerloh and balik .Aper lagi! .C ya

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...