Followers

Ayah mati demi anak "What the?"

JERANTUT: “Saya anggap ayah sebagai wira kerana tindakannya cuba mempertahankan saya dan adik daripada diserang jiran yang tiba-tiba naik angin dan melibas parang ke arah kami menyebabkan nyawanya melayang,” kata Shahrudin Abdul Samad, 18, anak Abdul Samad Hassan, 58, lelaki warga emas yang maut ditetak jiran sendiri di Felda Padang Piol, di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari itu, mangsa yang juga peneroka, meninggal dunia akibat cedera parah di kepala selepas ditetak dengan parang sepanjang 40 sentimeter manakala tangan kirinya juga hampir putus.

Menceritakan semula kejadian ngeri itu, Shahrudin yang turut cedera di perut berkata, kejadian bermula apabila adiknya yang berusia 10 tahun mengutip sebiji durian muda yang gugur di depan rumah mereka sebelum tindakan itu disedari jiran berusia 65 tahun itu.

“Jiran terbabit kemudian memarahi adik sambil mengacukan parang sebelum saya menegur perbuatannya kerana menggunakan senjata tajam terhadap kanak-kanak hanya kerana sebiji durian.

“Bagaimanapun, lelaki itu naik angin dan melibas parang ke arah saya hingga terkena perut menyebabkan saya lari bersama adik.

“Ayah yang berada dalam rumah bergegas keluar untuk meredakan keadaan, namun lelaki itu terus mengamuk dan menetak ayah berulang kali,” katanya ketika ditemui di bilik mayat Hospital Jerantut, di sini.

Menurutnya, dia kemudian menjerit memanggil ibunya, Salina Ning, 48, di dalam rumah memaklumkan kejadian itu.

“Ibu kemudian memangku ayah yang berlumuran darah dan memohon bantuan orang ramai menghubungi pejabat Felda bagi mendapatkan bantuan.

“Ayah dibawa ke hospital dengan kenderaan Felda, tetapi disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Jerantut, Superintendan Jamaluddin Abdul Rahman ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian itu dan berkata, suspek sudah ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

-begitulah ceritanya yg dimuatkan di dada akhbar metro baru2 nie.
-ceritanya masih kurang pasti, tp bising jugak dlm beberapa hari nie felda aku (felda padang piol @ tempat kejadian berlaku) 
-tp kang keadaan dah reda, asalkan ianya x membabitkan diri kita sendiri sudah.

0 comments:

21 JUN = 19th


Akhirnya akue dah 19 tahun (21jun)  haha tahniah, to all my blog readers jgn lupa wish dkt aku. hehe C YA!!


1 comments:

Lebih Baik....

Haha result utk sem2 aku dah kuar, ni lah keputusan aku... rasa cam ok jer, but syukurlah kan...utk sem1 aku dpt 2.79 but in sem2 ni dpt PNM 3.40 (sem2) dan HPNM 3.10 (purata sem1-sem6). Nampaknya result aku dah semakin baik, yes. Semoga result ku bertambah baik sem depan .Amin.... ni sebagai detail :

 
 

 
A2001 PENDIDIKAN ISLAM C+ 2.33 (oops!)
A2003 ENGLISH FOR TECHNICAL PURPOSES B+ 3.33 (sori byk kantoi)
R2001 KOKURIKULUM 2 A 4.00 (haha wlupun kelas kurang, exam sehabis baik)
V2020 DIGITAL IMAGING A- 3.67 (sori sikit slow)
V2021 DIGITAL ILLUSTRATION B+ 3.33 (x ok ke?)
V2022 TYPOGRAPHY A 4.00 (perah sehabis-habisan)
V2100 INTERACTIVE AUTHORING B+ 3.33 (Heroes TV Series, x baek ker?)
V2860 SCREEN PRINTING B 3.00 (ado?)
   
PNM : 3.40 HPNM : 3.10 


2 comments:

Most Memoriable Moment in PJB

SEM 1
-knowing no one when registering (ah who them anyway) -soo many people (same age with me?) -who's there ,who's here (may i find first friend?) -enter dorm (actually it's a room) -who's this roomate? -registering for module(first time in jrkv) -what? deaf persons (i'm in shock!!)
-got first friends from terengganu/perak & perlis (nice!) -go PG with them (perak&perlis) -got knowing others classmates (arghh so ambarrassing) -sad time: the terengganu friend got UDM (actually I got too) -he decide to go (i'm alone again)(where he now? lost contact)
-regret to not going to UDM (very2 regret, coz' there I got Multymedia dowh). -I got knowing such a nice gurl from Terengganu (gurl,dowh he likes me too) opss! -I got an acer laptop & a Nikon DSLR D40 (hahaa but thanks my parent), losing so many friends but gains revenge by being nice to all people (now, thanksful got so many friends in others departments also) -having nice but alone day -argh losing my room key (trouble!! really) -got a new key -got such a nice bestfriend from Kedah (veryX8 nice person)(argh not forget his friends also -answer final PRB paper (glad it's end) -answering BI4TECH.PURP. paper (glad it's easy)(huhu got 4.00). -holiday for Eid -JRKV having Eid in JRKV(so nice that day) -6 in one event starting -our hostel (HT1) win!! as the king of the block (most unforgettable moment, so sad when remember it) -got a nice cute and orange rent house -first sem holiday will start (it's a long holiday) -saying goodbye to all my friend(s) (so sad)......

Thanks to :
Perlis Guy, Bahar, Faiq & "utara" gang, Pian & JB gang, Aizzy, Emy, Shuhada, Redha, Jemi, Kyle, all DRG1 July2008 Members...



SEM 2
-first day in outside PJB hostel (so sad coz' not in hostel yet)huhu -got so many (very) interesting module for this sem -got some junior (they call me Bro?,what? we're in the same age) -who's that ? (arghhh deaf persons again) -got so many deaf persons friends (they are nice, and excited with games,haha) -learning to use Adobes' program (best2) -kite festive in Pasir Gudang (cool! 2 day) -a visit to KL (go lowyat plaza, bla,bla,bla)..... 

Thanks to :
Ainnudin, Jemi, Intan 3 60 Housemate, Abg Nuar, Abg Apit, Kyle,KRG2 members

sem2 will be continue.......

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...