Followers

Festival Layang2






Hye all seperti yg dijanjikan aku akan blog aku. Okay event nie namanya Festival Layang2 Peringkat Antarabangsa yang ke 14. Antarabangsa taw maksudnya event ni disertai oleh seluruh dunia. Ni kali pertama aku pergi ke event gempak camnie coz aku kan pendatang baru ke johor nie. Kan sem 2. Masuk polijb pun julai 2008 lepas. Event ni sebenatnya berjalan pada setiap bulan februari setiap tahun. Dengar citer setiap tahun memang meriah. 


Oklah, aku pergi 2 hari taw, 2 hari. Memang meletihkan but xpe sekali setahun je. 

Hari pertama jumaat, harinie aku g lewat sket coz ader kelas pada waktu pagi n g semayang jumaat dahulu sebelum tue, next ada satu konflik memang aku buat bengang pada waktu tue, hai nyampah btul! Aku smpai bukit layang2 haritue pukul 3 ptg, g dgn Hao Jie n Jemi. Aku dgn Jemi je bwak kamera nikon dslr d40 so habislah satu ptg tue klik sana klik sini, amik gambar. Cam profesional ader jgak haha. Dkt atas ader gak pics2 yg aku dpt sertakan. Memang best aritu, tp paling best masa stunt kite show; dpt tengok stunt kite drpd seluruh dunia bergabung dlm satu irama, iaitu irama layang2.

Besoknya hanya aku g dgn jemi jer, still berbekalkan kamera nikon dslr d40 .chewah. But kali nie kitorang berpisah meant kitaorang bebas nak kemana2 pastu bila ader hal jumpa dkt kfc booth. Haritue letih sgt, coz pic lagi byk ditangkap dan bermacam2 gelagat manusia dapat aku perhatikan. Memang best. Bosan gak bila jalan2 sengsorang, saper nak amik pics aku. Haa nasib baik waktu aku n jemi lahap makan dekat kfc booth datang sorang dak poli n the gang iaitu Ekin n the gang, so aku ajak ar ekin jalan2 dgn aku.Jgn jeles, best taw, kitorang pusing2 sambil2 taking some pics. Last skali kitorang balik umah, aku penat giler aritue sampai tertidur dlm teksi yg kitorang tumpang. Haha...Ok tu je buat masa nie. Yang penting aku enjoy!! bye ya

2 comments:

  1. wwaaahhh...beshnye festival layang2 tu... nak pi jgak...tak aci la.....huhuhu....
    dah la ada camera nikon tue... pasnie tgkap gmbar lina ngan faiq lak ek..

    ReplyDelete
  2. owh...
    hebat2!...

    best gile idup mcm nie...
    huhuhuhuhu....

    btw...
    nak ckp...
    lawa ar gmbr atas tue...
    nice!...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...