Followers

Festival Layang2






Hye all seperti yg dijanjikan aku akan blog aku. Okay event nie namanya Festival Layang2 Peringkat Antarabangsa yang ke 14. Antarabangsa taw maksudnya event ni disertai oleh seluruh dunia. Ni kali pertama aku pergi ke event gempak camnie coz aku kan pendatang baru ke johor nie. Kan sem 2. Masuk polijb pun julai 2008 lepas. Event ni sebenatnya berjalan pada setiap bulan februari setiap tahun. Dengar citer setiap tahun memang meriah. 


Oklah, aku pergi 2 hari taw, 2 hari. Memang meletihkan but xpe sekali setahun je. 

Hari pertama jumaat, harinie aku g lewat sket coz ader kelas pada waktu pagi n g semayang jumaat dahulu sebelum tue, next ada satu konflik memang aku buat bengang pada waktu tue, hai nyampah btul! Aku smpai bukit layang2 haritue pukul 3 ptg, g dgn Hao Jie n Jemi. Aku dgn Jemi je bwak kamera nikon dslr d40 so habislah satu ptg tue klik sana klik sini, amik gambar. Cam profesional ader jgak haha. Dkt atas ader gak pics2 yg aku dpt sertakan. Memang best aritu, tp paling best masa stunt kite show; dpt tengok stunt kite drpd seluruh dunia bergabung dlm satu irama, iaitu irama layang2.

Besoknya hanya aku g dgn jemi jer, still berbekalkan kamera nikon dslr d40 .chewah. But kali nie kitorang berpisah meant kitaorang bebas nak kemana2 pastu bila ader hal jumpa dkt kfc booth. Haritue letih sgt, coz pic lagi byk ditangkap dan bermacam2 gelagat manusia dapat aku perhatikan. Memang best. Bosan gak bila jalan2 sengsorang, saper nak amik pics aku. Haa nasib baik waktu aku n jemi lahap makan dekat kfc booth datang sorang dak poli n the gang iaitu Ekin n the gang, so aku ajak ar ekin jalan2 dgn aku.Jgn jeles, best taw, kitorang pusing2 sambil2 taking some pics. Last skali kitorang balik umah, aku penat giler aritue sampai tertidur dlm teksi yg kitorang tumpang. Haha...Ok tu je buat masa nie. Yang penting aku enjoy!! bye ya

2 comments:

hye all

agak2nya beraper lama dah aku x hapdate?

ntah ler coz bz sokmo...cam2 keje kena wat...letih jgak

tp best coz aku ada ramai lagi kawan baru...especially from KRG1 ...diorang baik n peramah sesangat. konflik hidup ader jgak...tp maybe small matter jer kot...ntah ler

minggu neyh bz coz semalam (jumaat) & sabtu (hari ni) g pasir gudang ... jalan jalan coz ader festival layang-layang antara bangsa... banyak jgak pic aku tangkap...nanti aku ader maser aku update na buh pics skali...k taa

1 comments:

A new beginning kot....?


Hai all, lama jgak ar selang mase ak x update blog aku neyh. Ye lah sibuk dgn grafik subjek sem2 and meng"customize"kan anset handset 5320 aku yg baru tue. Haha mesti korang jealous kan. Whatever, satu lagi aku skang rase teramat-amat rindu ngan awek/friend aku, huhu Emy namanya coz' skang die dah dah masuk asrama.Emak suruh huhu, sedey jgak la. But mase masih panjang so mesti ade mase aku akan dapat jumpa dier...143. Next, aritue aku dpat lagi satu kumpulan kwn baru iaitu geng2 pelajar khas sem1 grafik or KRG1 memang best jgak kawan dgn diorang coz diorang memang happening. 

About my sem2 plak, Kelas Digital Ilustration n Typografi pergh memang best. Digital Ilustration buat maser skang kena trace iklan dri surat khabar or mag, typo plak kena buat lukisan guna huruf2 .Memang best. About me and my classmate semakin ok, but akue sebenarnya memang nak baik dgn semua geng2 DRG2, aku x pernah pun memusuhi diorang. So harapnya satu hari nanti diorang akan beralih status dr enemy ke neutral. Insyaalah.. love all DRG2 classmates. K tu jer kot nak di update see ya.... out. eh cam YM plak. Salam


0 comments:


Hahaha akhirnyer duet ptptn dah masuk so....

Malalm td dgn gigihnya aku gerak ke kedai handset berdekatan and p belilah handset idaman aku tue...memang best handset tue da siap ader 3G but paling best function say and play..aku dah try..sound quality not bad....memang terbaik...harga pulak ....erm....aproximately RM650+ .Ni ha ader pics yg buat aku bangga dgn handset neyh...hihi memang terlebih....ahakz. chow....

0 comments:

Biar Betul....!! forward from e-mel

Keajaiban Tulisan Dlm Microsof Word..Subhanallah..!! Cuba buat n tgk... 1. Bukak Microsoft Word korang. 2. Taipkan dalam huruf besar, Q33 NY .. Q33 NY ni adalah number pesawat yang melanggar WtC tu.. 3. tukar saiz font tu kepada saiz 48. 4. Korang highlightkan Q33 NY tu kemudian tukar kepada font WINGDINGS. Apa yang korang nampak? Allahuakbar .. sesungguhnye benda ni dah lama wujud tanpa sesiapa yang menjangkakannye ... Kelihatan gambar sebuah Kapal Terbang melanggar WTC (menara berkembar tu) .. kemudian ade lambang tengkorak dan lambang yahudi ... dah cube dan mmg btol............. SUBHANALLAH.... Cubalah...

0 comments:

Argh Tension

Aduyai tension X1000 . korang nak taw kenapaer aku tension? ni ha saksikanlah...eh! bacer lah....

khamis.29.1>laptop aku kena virus trojan, skang dah ok coz' dah format

assignment silk screen x buat...huhu aku xder group, nak wat dgn saper : ( sedey siot... aku kena buang dari group

ahad.1 feb> laptop aku kena virus lagi, effects: folder and search options> cannot show hidden protected folder..aduh sial betul..f**k . Done. lepas nie tiada saper akan guna laptop aku tanpa kebenaran n sebarang pendrive yg dimasukkan perlu discan terlebih dahulu....huhu menyesal X1000...

yg paling best> why duet PTPTN x masuk lagi? whyX1000

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...