Followers

Antara...

antara aku, hang, ko, kamu, kau , kitak ...

semua nyer serba x kena hari nie...sibuk giler... assignment bertimbun...so just update tu je...paling geram bile duet PTPTN nak masuk ....hai susah2...

1 comments:

Gotta...


Today and soon I gotta somebody to know, I want to be friend with that person, the person is in sem1 and a ** student, I mean. Skang, objektif aku ialah utk berkenalan dan menjadikannya sebagai kawan. Tu je, yg dpt aku update kan utk blog, hari nie. Next time will be more... 

May I got a nice person to be my friend,
May that person is meant to be my friend,
Coz I am enjoy to live with friend,
And love to make new friend.

1 comments:

ST12 segalanya terbaik


Hyo, dah komen blog sebelum nie? jgn lupe komen ek. Terpulang utk komen in CBOX or "post a comment". Skang nak citer plak pasal stu band indon terbaik yg aku tgh gile layan skang. Hihi bukan aku x support artis tempatan, but artis tempatan juga perlu wake-up utk menjadi terbaik.

Haa, name band ini adalah: ST12, lagu2nya yg aku pernah dengar semuanyer best2 tambahan pula dgn lirik yg cambest gila. Band nie popular dgn lagu, P.U.S.P.A atau maksudnya PUtuskan Sahaja PAcarmu. LAgu nie semua memang catchy gile tambahan lagi dg suara lunak dan cambest vokalis dier. Lagu2 pon cambest jgak. Ni ha antara senarai2 lagu2 best band kump. ST12 nie:

1.Aku Masih Sayang 98%
2.Aku Tak Sanggup Lagi 80%
3.Cari Pacar Lagi 96%
4.Cinta Abadi 80%
5.Cinta Jangan Dinanti 90%
6.Cinta Tak Di Restui 95%
7.Dewiku 78%
8.Jalan Terbaik 92%
9.Jangan Pernah Berubah 98%
10.Jiwa Yang Hilang 89%
11.Kepedihan Jiwa 83%
12.Puspa (Putuskan Saja Pacarmu) 99%
13.Putri Iklan 97%
14.Rasa Yang Tertinggal 99%
15.Ruang Hidup 90%
16.Saat Terakhir 98%
17.Selingkuh ??
18.Sirna Sudah ??
19.SKJ 95%
20.Tidak Dapat Apa Apa 94%
21.*Kebesaran mu 89%

Ditepi tue ader markah per-seratus kesedapan lagu2 tue. Klu ? tue maknanya lagu yg aku tdk pernah dgr lagi. Oh yer lagu utk website nie adalah yg nombor 14.Rasa yang tertinggal. Hm tu jelah update, klu korang nak try layan lagu nie, download ar dkt 4shared.com....hihi k out.



0 comments:

All about cats.




Looking at the above pics.

Which one is my cat?

Yup the white one?ader ker dlm tue warna putih? haha semua warna oren. Ahakz, putih seekor kucing yg baik tp kekadang 'kejam', comey but kekadang 'ganas' n bijak but kekadang suka wat 'lawak', pandai berlawak masuk raja lawak lah wei..huhu. What a lovely cats, semalam when my brother call me, terdengar suara putih mesti abgku tgh bagi dier makan, comey sgt.haha. Rindu ar dkt dier 'walaupun' baru jer 3 minggu, dier pun mesti rindu aku,aritue smpai demam2 ,katanya... tp tiba jer aku dirumah putih cam sombong pon ader. hampes punya kucing. Mesti coz selalu kena buli dgn aku, haha. Slalu jgak kena jadi model utk kamera Nikon D40 DSLR aku. Haha. Oklah tu jer, nak citer buat masa nie. Atas skali some pics of putih. Salam....

1 comments:

Hari yg best...26.1.09


Ahakz... hari nie cam2 berlaku, pg bgun agak awal pkul 930pg ,(awal ker?
Bosan ar nak wat per hari nie. Nak g umah dak kedah tue jauh sgt, so ingat nak jumpa and keluar jalan2 dgn kawan YM mlm tadi lah... lagipon dier duk dkt jer...hihi sobonarnyer takut and chuak jugak nak jumpe org yg x pernah dijumpai neyh. So akibat terlalu bosan sgt pg tue kluar jap utk beli sarapan , beli roti kosong sudaa... pastue lepak umah jap dgar lagu, pastue tgahri jadik nak g jalan2 dgn kawan YM tue. So tunggulah depan poli sambil membawa helmet dan beg berisi kamera DSLR nikon D40 tue. Tunggu, punya tunggu punya tunggu akhirnya smpai jgak dier dgn motornya, getaq jgak akue sebenarnya, nasib baik dier ok .Salam perkenalan dimulakan. Perut dah berbunyi xkan bermaksud nak tido kot ,so laparlah, so kitorang p makan dkt Kompleks Pasir Gudang. Makan nasi ayam je, not bad. Pastue, terserempak dua member poli yg amat familiar dkt situe. haha kantoi. Pastue kitorang g jalan2 dkt KipMart Masai plak. Hm, membosankan btul tmpat tue coz' byk kedai tutup. So, aku pon just beli DVD movie Bolt and Selipar sepasang tu je. Sempat lg tengok and sentuh handset idamanku, fuh cantik memang cantik. Destinasi sterusnya balik umah sewa lah.

Sampai di rumah, bukak laptop and watch the movie (Bolt) smpai habis (citer dier best)(nanti aku citer dlm blog laen). Sori sms yg dihantar semua x dibalas, kedit habis. Habis tengok, jalan-jalan jap ingat nak beli top-up , but x beli bcoz sume kedai tutup, kembali ke umah sewa, lepak jap. Pastue keluar balik, tepon 143, o dkt cc rupenyer, apaer lagi ak g cc, aku ajak 143ku keluar jalan2, wah romantik ker? jalan2 jauh taw, padahal dkt taman jer, hihi pastue borak2 sket 143, nak taw jgak aper maksud 24 tue ek? saper taw, bgtaw aku k... hihi just curious, pastue hantar 143 balik umah dier, next ,dahag la pulak, mesti lah nak p minum xkan tido kot, hihi. Minum sirap bandung jer, nah RM1.50 nasib baik nice... k lah maghrib nak semayang lah, pe lagi xkan nak tido kot, hehe. 

0 comments:

Hanya sekadar mimpi... chis


Waalayweh, mlm tadi aku mimpi akue dah beli handset nokia 5320 tue, pastue merata aku bawak handset tue kesana kemari, maen game, dengar lagu, wat 3g, dan macam macam lagi, tapi tiba lagu Fallen Leave by Billy Talent berkumandang, akue pon terjaga, saper punyalah alarm tue, cis budak kedah sorang nie punya rupanya, (alarm aper pkul 4:40 pg tue?) siap dgn vibrate lagi, cis. Masa bila dier tidur tepi aku neyh, aduyai. Hm, pejam mata sekali lagi, but mustahil utk dpt mimpi yg sama kembali, cis X1000.....


0 comments:

This is me and gotta find you.


I am a person who so afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me 
I'm gonna let it show
It's time to let you know
To let you know who I am
This is real 
This is me 
I'm exactly where I'm supposed to be now 
Gonna let light shine on me 
Now I've found who I am 
There's no way to hold it in 
No more hiding who I wanna be 
This is me 
Do you know what it's like 
To feel so in the dark 
To dream about a life 
Where you're the shining star 
Even though it seems 
Like it's too far away 
I have to believe in myself 
It's the only way 
You're the voice I hear inside my head 
The reason that I'm singing 
I need to find you 
I gotta find you 
You're the missing piece I need 
The song inside of me 
I need to find you 
I gotta find you ...


1 comments:

Semua tentang perkongsian



Hidup sering dikongsi,
that's mean we need friends in our live
but akue sering terasa disisih dan dipinggir,
adakah aku masih mempunyai kawan?
atau aku memang tidak perlu ada kawan,
setiap pertemuan mesti ader perpisahan,
tetapi aku tidak mahu setiap pertemuan broken apart like titanic ship bcoz our relation'ship' are bigger and stronger than titanic.
bestfriend ketika duka atau mempunyai masalah memang susah dicari tidak seperti mencari kawan sepermainan/ berhibur.
I hope i gotta find a perfect person to become my everlasting bestfriend bcoz' bestfriend is everything in my life.




1 comments:

Penghuni 60


No 60, Jalan Intan 3, Taman Cahaya Masai, 81700 Pasir Gundang, JB

Haa, tulah dimana aku menetap sementara aku nak dapatkan Diploma Reka Bentuk Grafik, di rumah sewa 60 nie ada seramai 9 orang penghuni, nampak cam sempit jer kan, padahal luas, nak taw sebabnya ialah penghuni 60 nie ader diantarnya comel-comel2 dan kechik2 cute jer, semua jabatan di poli JB ader disini, JKM,JKE,JRKV dn JH.
Lek2 sudaa, tulah trademark utk umah nie, aku raser ok n seles 89% duk dkt umah nie. Penghuni nye ader 1from Pahang, aku lah tue, next 1asli+cina from Selangor, and selebihnya asal dri Johor. Bayaran sewa utk umah nie adalah RM280++ jer 1 sem. Kemudahan laen yg setakat nie ader ialah dapur n etc. x lama lg nak masukkan peti ais. Semua penghuni 60 reti memasak, sekurang-kurangnyer masak megi. hihi
Overall, umah nie ok utk diduduki, but bosan sket xder TV, ish study lebih penting .k lah tu je...wassalam

1 comments:

Not A Simple Laptop...


My Laptop Specs:

Acer 4530 series
AMD Turion X2 dual-core
NVIDIA Geforce 9100 M G (Custom forceware 180.75)
4GB ram
160GB
DVD-Super Multi DL
802.1 b/g WLAN
Bluetooth 2.0 + EDR

Others specs:

250GB External Hard-disk
Microsoft Windows Vista Ultimate Service Pack 1

Currently hot-this-laptop-can-play game>
1.Prince Of Persia 2008,
2.Fallout 3
3.Alone In The Dark 5
4.Devil May Cry 4
5.Guitar Hero 3 
6.C&C Red Alert 3
7.Far Cry 2
8.Call Of Duty: World At War 



Currently most-wanted games this year>
1.Mirror's Edge
2.Street Fighter 4
3.Mafia 2
4.Prototype
5.Overlord 2
6.Tom Clancy's HAWK
7.The Sims 3
8.Rage
9.Beyond Good And Evil 2
10.Saint's Rows 2 (?)

0 comments:

Most Wanted


Nokia Express Music 5320 ?

agak-agaknya cambest x handset nie? aper pendapat korang bagi aku..

1.Harga murah(RM670 jer)

2.Lagi power dri handset aku sebelum nie

3. ader 3 g dan cam2 lagi

Nie specs yg lagi detail:>

Type Specification
Modes 2G : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 or 3G : HSDPA 900 / 2100

Weight 90g
Dimensions 108mm x 46mm x 15mm , 67 cc
Form Factor Candybar
Battery Life Talk: 3.5 hours Standby: 250 hours
Battery Type Li-Ion 890 mAh BL-5B
Display Type : TFT Colors: 16 million colors (24-bit) Resolution: 240 X 320 pixels (QVGA)

Memory Inbuilt : 140 MB External : 512 MB / 1 GB microSD card included, expandable to 8 GB

CPU ARM 11 , 369 MHz

Camera 2 MP, 1600x1200 pixels, video(QVGA@15fps), flash, secondary videocall camera (384 x 320 pixels)
GPRS
Class 32
EDGE
Class 32
3G HSDPA , 3.6 Mbps

WLAN
No
Bluetooth
v2.0 with A2DP

Push to talk
Yes
External ports microUSB, 3.5 mm audio jack

Side/Extra buttons Music playback control, Camera, Volume control, Own key (Custom defined)
OS Symbian OS 9.3 with Feature pack 2, S60 rel. 3.2

Messaging MMS, Email, Push email, IM

Browser Netfront WAP 2.0/xHTML, HTML

Java Java MIDP 2.1

FM FM stereo radio with RDS

Media Player MP3 / MPEG4 player with support for AAC, WMA
N-Gage
Compatible, comes downloaded or can be downloaded at n-gage.com

Other features Nokia Say and Play (voice control to music player), Voice memo, Voice dial, Built-in handsfree, Nokia Maps 2.0, Quickoffice office suite, Organizer




1 comments:

The life is just ABOUT DRAMA, LOVE AND 'LATIONSHIP by BABYFACE

Its not about who's right or who's wrong
Its not about who's weaker or who's strong
Its not about who's innocent or who's fault
It aint really bout that kinda thing at all
Its not about who does it or done it or did it to who
Dont matter if the .. you lose
Its really not bout nothing excpet for me and you girl

Its about drama and love and 'lationships
and when the going gets tough you deal with it
and you dont ever you never walk away from it
you hold on you be strong
its about drama and drugs and making it
if your somebody messed up you dig it in
dont let nobody come between you you just stay with it
you hold on and be strong
and hold on, yes you do

Its not about the stupid things that we say
Were always saying stupid things anyway
Its not about the secrecy of the lines
Girl everybodys got a secret to hide
Its not about who was it who was she who's creeping on who
Wont matter if the both of us lose
Its really not bout nothing, cept for me and you

Ain't bout your pride
Ain't bout yourself
Its bout you do it to and no one else
Aint bout the her
Aint bout the lies
Aint bout the crazy things thats running through your mind
Its bout the love thats supposed to last and never dies


0 comments:

ME and LOVE

What is love? Every one have simple meaning to this theme. Bagi aku benda nie xleh wat maen-maen selalunyer mencari pasangan dgn tepat adalah segalanya. Love mungkin jugak sebagai kawan rapat, aku memang sayang semua kawan2 aku sejak dari aku lahir lahir lagi smpai skang, standard 1-6 B, Form 1-3Amanah until Form 4-5cience and currently POLIJB Dip Reka Bentuk Grafik 2 walaupun ada antara diorang x suka aku. Ader aku kesah, ramai lagi org yang nak kawan aku. To all teachers and lectures that have been teaching me , i would like to thanks to all of your supports and I love y'll so much k.

0 comments:

CUHAX and EXPERIENCE MINE

First ramai gak geng2 online tertanya2 aper maksud cuha-x .Ni nak citer lah aper maksud nyer, sebenarnya "CU" mean bongsu kan selalu org panggil anak bongsu pakcu kan so aku amik je lah cu tue. next ha. korang rase aper? mesti korang ingat ha ha ha ha kan?

"HA" plak dtngnya dri pangkal namer aku sendiri yakni HAFIZ. N X tu pulak cam lambang kembar dlm zodiak gemini kan .so jadi CUHA X. tu jer

Experience Mine merupakan tajuk pertama dlm siri blog aku nie. So get ready to experience aku nyer life yg x seberaper best nie ahakz.

0 comments:

Next Up

Kelas dah habis... opss mesti korang tertanya2 kan .aku study dkt maner? aku study dkt ntah. Gurau jer . Aku now study dkt POLIJB. bukan study dkt gn POLIJB. it's study in it. Aku amik course grafik... ye lar xkan amik french pulak...hihi .Wi-fi slow arr. Nanti bila2 free guna cable ethernet aku upload pics sekitar poli..waa ngantuk lah. Eh korang raser klu ngantuk mesti watper? tidur lh kan xkan makan kot. K lah aku nak out plak K chow..C yaa

0 comments:

Salam Perkenalan

Hai, every body, semua org termasuk kucing2, anjing dan arnab mereka ader blog, so aper lagi aku pun mula gak nak menceburkan diri dlm bidang pem-blog-an nie...hihi. Jeulous gak aku bila tengok kucing aku hari2 g cc asyik bukak blog dier jer. naik hangin gak akue. KOrang percayaer ker?

Nak kenal siapa aku? nanti2 lah aku bgitau k..ahakz .Jahat x akue. jahat x jahat x? Kita sambung next time lah yer. Aku ader kelas

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...