Selamat Datang Ke Wajah Baru Blog Hidup Sebuah Perkongsian

Selamat Datang, Ya, inilah wajah baru blog sy, harap ianya dapat menarik lagi minat pembaca kesini.

Photography

Masih lagi menerapkan hasil photography daripada saya samada dari segi editing atau pun natural.

Selamat Tinggal Cemon

Juga blog yg penuh dgn kenangan manis bersama kucing yang tersayang ku cemon yang telah pergi baru2 ni.

Gerak Gempur Kukubesi 14

Mempertaruhkan beberapa hasil manipulasi dalam pertandingan fotografik ggkb ke 14.

Typography Grafik Terbaik

Sumber2 idea pengolahan grafik typografi terbaik yang pernah anda saksikan.

Manipulasi Terbaik

Akan menampilkan sebarang manipulasi yang telah saya lakukan selama ni utk dijadikan sumber inspirasi pada semua.

Latest Articles

Followers

Jom Like Page

Assalamualaikum semua, fuh2 first2 tiup sawang dulu. Nah tebal na sawang ye, ok maaf lah semua yang rajin singgah sini, buat sedia maklum blog ni memang den tak aktif buat masa ni. Tapi den akan aktif sentiasa di page den.

So ape2 boleh lah rujuk disana ya, dan sebarang enquire pun boleh rujuk sana. Bawah ni ada link ke page saya. 



                    http://facebook.com/cuhaxdesign





TEST SUPER REALISTIC PHOTOMANIPULATION

Di bawah ni ialah satu photomanipulation yg ak sendiri x percaya ak yg buat nya haha , tp yg penting its an art that akue buat dengan penuh detail, masih terdapat kecacatan di sana sini , do c&c ye  TAJUKNYA IALAH , . i’M ALONE BETTER OFF THIS WAY

girl on windows

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

links :
model : http://faestock.deviantart.com/art/Memento19-352733871
ray brush : http://spiritsighs-stock.deviantart.com/art/Light-Rays-27143616
vine : http://www.deviantart.com/download/341166065/png_viny_leaves_by_moonglowlilly-d5n4df5.png
crack : http://fc09.deviantart.net/fs70/i/2010/267/e/5/cracked_earth_texture_by_co2photo_stock-d2zelvc.jpg

THE RETURN OF APAM !

Hhaha ni dikala bosan2 je jumaat lepas wat, tajuknya seperti yg tertulis tu dan taw maksudnya tak ? maksudnya ialah APAM BALIK ! hahaha gilerrr

3d typo

REALISTIC PAPER ART JUST USING PHOTOSHOP MANIPULATION

 

Yeah ni just tiru sample je dan so ak wat lah sebijik mcm tu , bawah ni sample nye, igt ! semua ni tanpa tutorial hanya perah otak utk dptkan hasil yg sama : D

45114_397029113708549_832471141_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dan bawah ni plak hasil dari akue nye :D

 

paper art

PRAY FOR SABAH !

Dengan ape yg terjadi pada sabah ketika ini, cuma ape yg kita dpt buat hanyalah berdoa ramai2 agar keaadaan kembali pulih, amiinn

sabah

SPACE STATION FOR ALL AND GHOST RECON SIMPLE PHOTOMANIPULATION

 

 

 

 

space shipghost recon

COVER PHOTO BARU !

Hahah dalam kebosanan so take time utk hasilkan cover photo dan dp yg sepadan :

akue timeline

ANYBODY HOME ?

Trial lagi dgn realistic photo manipulation tp kali ni agar sukar sket sebab kekurangan idea dlm pencarian stock photo yg tepat, akhirnya setelah bergoogle dan nilah hasilnya, ekor tu cuma dari ekor cicak taw   D

lizard

SMALL GUNDAM IN BATTLE FIELD

SIMPLE photomanipulation tp dgn layer yg sgt dasyat semata2 utk dptkan blend dan effect kotor atau lepas perang yg terbaik  : D

small gundam on battlefield - Copy

SAMURAI IN THE RAIN

Berpandukan tutorial yg ak reka sendiri utk effect hujan maka terhasillah photomanipulation yg ini , tutorial nya ada dibawah, manakala penjelasannya pula ada di page www.facebook.com/cuhaxdesign

samurai in the rain2 - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tuto

ARTWORK MANIPULATION 02

Maaflah jarang update, bz sgt dgn keje sampai lupa nak update blog, ni antara latest manipulation 02 yg bermaksud hasil2 terbaru dari sy,

Steampunk project
- byk lagi bakal menyusul, kali ni dgn style ala2 ilusion sikit dgn blending yg cun buat tatapan semua :D

steampunk project - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The lonely bear, simple photomanipulation based on stock daripada google, afro samurai tp versi teddy bear

lonely bear - Copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escape , masih igt akak ni ? hehe daripada ggkb 14 dan bawa kembali dan recycle dgn nafas baru :D

the girl - Copy

EXPERIMEN MANIPULATION STYLE CELL SHADING VERGIL DMC5

vergil dmc5 versi cell-shading, google utk more info about this effect style

vergil

MONUMEN CINTA QASEH

Inspirasi dari drama cinta qaseh dan istanbul akue datang : )

tajmahal

JAPAN CASTLE

Ada dua manipulasi atas dan bawah , yg atas ni memang sy akui memang byk kurang dan x memuaskan , yg bawah pula problem pada resolusi , ape2 pun enjoy : )

 

ggkb idea 6 template

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

japan no entry

TAKE A REST FOR A WHILE

Belajar cara2 untuk manipulasi keadaan dan mood watak yang digunakan, dan juga belajar ttg lighting dan shadow artificial :)

 

aya 2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...